Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To καλοκαίρι του 2019 θα σηματοδοτήσει και την πρώτη συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με τη γαλλική Comédie Française. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Βέλγος σκηνοθέτης Ιβο βαν Χόβε (φωτ.) που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες την παράσταση «Μετά την πρόβα – Περσόνα» θα σκηνοθετήσει τις αρχαίες τραγωδίες «Ηλέκτρα» και «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε μια ενιαία παράσταση για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Για τον σκηνοθέτη, οι δύο τραγωδίες αφορούν την ιστορία δύο παιδιών που δεν γνώρισαν τον πατέρα τους, ο οποίος έλειπε στον πόλεμο της Τροίας και έγινε ήρωας στα μάτια τους.

(…) Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο «παππούς της ραπ» έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Τζαλάλ Μανσούρ Νουριντίν είχε ιδρύσει το πρώιμο ραπ γκρουπ Last Poets το 1968. Το γκρουπ ήταν σημείο αναφοράς για πολλούς μουσικούς, όπως ο Μάιλς Ντέιβις και ο Κουίνσι Τζόουνς, ενώ οι ίδιοι απέκτησαν αναγνωρισιμότητα όταν έκαναν συμβόλαιο με την Douglas Records και τον παραγωγό του Τζίμι Χέντριξ, Αλαν Ντάγκλας. Ως «απάντηση» στο τραγούδι από το πρώτο τους άλμπουμ «When the Revolution Comes», ο Γκιλ Σκοτ-Χέρον έγραψε το περίφημο «The Revolution Will Not Be Televised».

(…) Λαμπερά ονόματα συγκεντρώνει στο line up της για την ερχόμενη Kυριακή η διοργάνωση των βραβείων Tony, που απονέμονται για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς. Ανάμεσά τους θα είναι η Τίνα Φέι, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Τζεφ Ντάνιελς, ενώ εμφάνιση-έκπληξη θα κάνει ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή