Αγωγή κακοδικίας κατά δικαστού

Αγωγή κακοδικίας κατά δικαστού

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου και των εκπροσώπων του γερμανικού Δημοσίου, εμπλέκεται από χθες και ο Ελληνας δικαστής, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα την αναβολή του πλειστηριασμού του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Ο συνήγορος των συγγενών που διεκδικούν αποζημίωση 9 δισ. δραχμών από το γερμανικό Δημόσιο, κ. Ι Σταμούλης, στράφηκε χθες κατά του προέδρου Πρωτοδικών κ. Ι Καραγιαννάκου καταθέτοντας σε βάρος του Αγωγή Κακοδικίας αλλά και μήνυση για παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Σταμούλης για λογαριασμό των πελατών του, ζητεί αποζημίωση, ύψους 12 εκατομμυρίων δραχμών από τον δικαστικό λειτουργό και τον κατηγορεί ότι σκοπός του ήταν «να προσπορίσει όφελος στο γερμανικό Δημόσιο και να βλάψει τους μηνυτές και τους υπόλοιπους οικείους των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας».φ Η ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού των δύο ακινήτων ιδιοκτησίας του γερμανικού Δημοσίου, αρχικά είχε οριστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Ομως μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών την περασμένη εβδομάδα, ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε προσωρινά μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής του γερμανικού Δημοσίου. Ο κ. Σταμούλης πέτυχε βέβαια την επίσπευση της σχετικής δικαστικής συζητήσεως για τις 30 Ιουλίου, ωστόσο στην Αγωγή Κακοδίκιας επικρίνει έντονα το δικαστικό για την παραπάνω απόφασή του. Και υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τον νόμο η άσκηση ενδίκων μέσων (όπως αυτά που έχουν υποβάλει οι Ελληνες δικηγόροι του γερμανικού Δημοσίου) δεν αναστέλλει τον πλειστηριασμό.

Μέχρι σήμερα αν και έχουν υποβληθεί δεκάδες αγωγές κακοδικίας κατά δικαστικών λειτουργών, το αρμόδιο δικαστήριο δεν έχει δικαιώσει κανέναν πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δεν έγινε δεκτή στο διάλογο της Παρασκευής από τους υπουργούς, εξαιτίας του ότι τελούσε υπό καθεστώς απεργίας. Η Ομοσπονδία επισημαίνει και την αναγνώρισή της από τους δυο υπουργούς ως το μόνο αρμόδιο εκπρόσωπο των γιατρών του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία και το ΙΚΑ «πείστηκαν ότι ερήμην της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δεν μπορεί να γίνει διάλογος επί των απεργιακών αιτημάτων του κλάδου» (σημειώνεται στις επιτροπές τη σύσταση των οποίων πρότειναν οι υπουργοί, οι γιατροί του ΙΚΑ θα εκπροσωπούνται από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή