ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτελές αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στην Ιταλία εντοπίστηκε στην Κω

esse3

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας στην Κω, ένα αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στην Ιταλία.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το όχημα. Σε  βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έλεγχο που έγινε στο λιμάνι της Κω, σε συνεργασία με προσωπικό του τελωνείου και έπειτα από διασταύρωση στοιχείων, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο και ο 29χρονος ο οποίος σκόπευε να ταξιδέψει με αυτό προς Τουρκία. Όπως διαπιστώθηκε, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, το όχημα έφερε παραποιημένα αναγνωριστικά στοιχεία και ταυτοποιήθηκε ως κλεμμένο στην Ιταλία στις 25 Μαΐου. 

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελία Πρωτοδικών Κω. Παράλληλα η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί τυχόν εμπλοκή του κατηγορούμενου σε διεθνές κύκλωμα που αφαιρεί πολυτελή οχήματα από πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραποιεί τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία, τα «εφοδιάζει» με νέα έγγραφα και τα εξάγει σε τρίτες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ