Εκκλησία της Ελλάδος κατά εκστρατείας προσηλυτισμού

Εκκλησία της Ελλάδος κατά εκστρατείας προσηλυτισμού

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει και φέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 12 Ιουλίου 2018, στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Γρεβενών και Τρικάλων.

Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της.

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή