Επιστολή διαμαρτυρίας Ιεραρχών

Επιστολή διαμαρτυρίας Ιεραρχών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούν την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην εκλογή του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων έστειλαν χθες στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη πέντε μέλη της Ιεραρχίας, τα οποία αν και ήταν υποψήφια για το θρόνο του Πατριαρχείου, διεγράφησαν από τον κατάλογο των υποψηφίων, με απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Οι διαγραφέντες κ. κ. Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως Σιλβέστρος και Αρχιεπίσκοπος Ιόππης Δαμασκηνός, στην επιστολή τους, η οποία ήδη έχει κοινοποιηθεί και στον υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου, κάνουν λόγο για μεροληψία της ισραηλινής κυβέρνησης και αναφέρουν πως η διαγραφή, μεταξύ άλλων, θίγει τους ίδιους και «καταστρατηγεί την ελευθερία της αρχαιοτέρας Εκκλησίας εις τον κόσμον».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως οι ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης ενισχύθηκαν από παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και από το γενικό πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και ζητούν από τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με τη διαγραφή τους.

Οι πέντε διαγραφέντες υποψήφιοι ζητούν την αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης του Ισραήλ προκειμένου αφενός μεν να διαφυλαχθεί η αυτονομία του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων και αφετέρου να διαψευστούν τα σενάρια περί ανάμιξης της ελληνικής κυβέρνησης στη διαγραφή των πέντε ιεραρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δεν έγινε δεκτή στο διάλογο της Παρασκευής από τους υπουργούς, εξαιτίας του ότι τελούσε υπό καθεστώς απεργίας. Η Ομοσπονδία επισημαίνει και την αναγνώρισή της από τους δυο υπουργούς ως το μόνο αρμόδιο εκπρόσωπο των γιατρών του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία και το ΙΚΑ «πείστηκαν ότι ερήμην της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δεν μπορεί να γίνει διάλογος επί των απεργιακών αιτημάτων του κλάδου» (σημειώνεται στις επιτροπές τη σύσταση των οποίων πρότειναν οι υπουργοί, οι γιατροί του ΙΚΑ θα εκπροσωπούνται από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή