ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιθανή στάση Ντόναλντ Τραμπ στη βάση Σούδας

pithani-stasi-ntonalnt-tramp-sti-vasi-soydas-2255060

Στάση στη Σούδα για ανεφοδιασμό σχεδιάζεται να κάνει το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την Αμερική προς την Ασία και συγκεκριμένα τη Σιγκαπούρη, όπου θα συναντήσει την ερχόμενη Τρίτη τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι προετοιμασίες που γίνονται αφορούν τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου (πιθανότατα του Air Force One), ωστόσο, οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση της Σούδας ετοιμάζονται και για την πιθανότητα ο κ. Τραμπ να μην παραμείνει μέσα στο αεροπλάνο, αλλά να επισκεφθεί τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που υπηρετούν στην Κρήτη για λίγες ώρες. Η συγκεκριμένη στάση είναι πιθανόν να γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες, εντός του Σαββατοκύριακου.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας και τελικά ο ανεφοδιασμός να πραγματοποιηθεί σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της ευρύτερης περιοχής ευθύνης των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης. Η ναυτική βάση της Σούδας, αλλά και οι διευκολύνσεις που απολαμβάνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο παρακείμενο αεροδρόμιο, θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας για τις ΗΠΑ, που τους τελευταίους μήνες διατηρούν μια διαρκή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με διάφορους τρόπους, κυρίως, όμως με μεγάλες ναυτικές μονάδες, όπως το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» αλλά και αντιτορπιλικά τύπου «Arleigh Burke».