ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους «8»

tselik-i-ellada-thelei-na-parei-stratiotika-mystika-apo-toys-8-2255412

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και ότι η απόφαση για χορήγηση ασύλου δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, εξέφρασε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Παράλληλα σημείωσε, μιλώντας σε εκπομπή του Bloomberg, ότι η «προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει ριζικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα λέγοντας πως μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

«Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας», υπογράμμισε.

«Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», τόνισε ο Ομέρ Τσελίκ.