42.521 προσλήψεις έως το 2022 στον δημόσιο τομέα

42.521 προσλήψεις έως το 2022 στον δημόσιο τομέα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την πάγια τακτική της σκοπεύει να ενισχύσει με κάθε τρόπο το Δημόσιο ακόμα και μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια των επόμενων ετών. Προσλήψεις 42.521 ατόμων στο Δημόσιο εκ των οποίων οι 7.286 στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα αυτών προβλέπει μεταξύ άλλων το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», στο τμήμα που αναφέρεται ως «κυριότερες κυβερνητικές προτεραιότητες».

Μάλιστα το 2018, όπως επισημαίνεται, «εκτιμάται ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 7.266 προσλήψεις, με βάση τόσο τον κανόνα προσλήψεων τρέχοντος έτους, όσο και το υπόλοιπο προσλήψεων προηγούμενων ετών που δεν υλοποιήθηκαν».

Ηδη ο κανόνας των αποχωρήσεων έναντι των προσλήψεων στο Δημόσιο έχει διαμορφωθεί στο 3 (αποχωρήσεις) προς 1 (πρόσληψη), ενώ από την επόμενη χρονιά για κάθε έναν που θα αποχωρεί από το Δημόσιο μπορεί να προσλαμβάνεται ένας, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για προσλήψεις. Συγκεκριμένα, την πενταετία 2018-2022 προβλέπεται να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 44.174 άτομα και αντίστοιχα προγραμματίζεται να προσληφθούν 42.521.

42.521 προσλήψεις έως το 2022 στον δημόσιο τομέα-1

Στον προγραμματισμό προσλήψεων περιλαμβάνονται:

• Εισαγωγές ενστόλων στις παραγωγικές σχολές των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Εσωτερικών (πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

• Στο υπουργείο Υγείας, προβλέπονται οι προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, με βάση προκηρύξεις προηγούμενων ετών.

• Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει υπολογισθεί η πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και η πρόσληψη λοιπού προσωπικού στα Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες, με βάση προκηρύξεις προηγουμένων ετών, και έχουν περιληφθεί ως νέες προσλήψεις στις Γενικές Κρατικές Δαπάνες.

• Στο υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, έχει υπολογισθεί η πρόσληψη μελών ΔΕΠ, με βάση εγκριτικές αποφάσεις προηγουμένων ετών της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, για την κάλυψη των σχετικών αναγκών, και έχουν περιληφθεί ως νέες προσλήψεις στις Γενικές Κρατικές Δαπάνες.

• Στον ΟΑΕΔ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), καθώς και στους λοιπούς υποτομείς Γενικής Κυβέρνησης, έχει υπολογισθεί η πρόσληψη εργασιακών συμβούλων και λοιπού προσωπικού, με βάση εγκριτικές αποφάσεις προηγουμένων ετών της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή