Η επιτυχία των «Ποσειδωνίων» έφερε χαμόγελα

Η επιτυχία των «Ποσειδωνίων» έφερε χαμόγελα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει παράγοντας της ναυτιλίας που να μη χαμογελάει αυτές τις ημέρες. Η μεγάλη επιτυχία των «Ποσειδωνίων 2018» δημιούργησε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα, που τόσο είχαμε ανάγκη. Μπορεί να διοργανώνονται και αλλού τέτοιες διοργανώσεις, από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Αμβούργο, όμως η δική μας έκθεση καλύπτει εν συνόλω ένα ευρύ φάσμα, από τους πλοιοκτήτες και τους ναυλομεσίτες μέχρι τους εκπροσώπους όλων των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο εμπόριο.

Στο πλαίσιό της έγιναν πολλές συμφωνίες και επαφές, ενώ η γνωστή ελληνική φιλοξενία σε συναντήσεις, γεύματα και πάρτι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Από τις πιο σημαντικές δράσεις των «Ποσειδωνίων», πάντως, ήταν οι ημερίδες. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες έγινε την περασμένη Πέμπτη με τίτλο «Το επόμενο κεφάλαιο για τη ναυτιλία: μια νέα εποχή για τους ship managers στον αιώνα της ψηφιοποίησης», που διοργανώθηκε από τις πρωτοβουλίες Isalos.net και Real Time Graduates.

Η καινοτομία, η τεχνητή νοημοσύνη, οι τεχνολογίες αιχμής στη ναυπηγική και στις τηλεπικοινωνίες οδηγούν πλέον τις εξελίξεις και απαιτούν διαρκή επιμόρφωση και εστιασμένη κατάρτιση. Μπορεί η Ελλάδα να κατέχει σήμερα μια ισχυρή θέση στη θάλασσα, αλλά θα πρέπει να προνοήσει –όπως πάντα έκαναν οι καραβοκύρηδές μας, που οσμίζονταν τις αλλαγές– να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Οι ομιλητές ήταν καταξιωμένοι και έμπειροι γνώστες των θεμάτων της ναυτιλιακής αγοράς και της ναυπηγικής καινοτομίας. Ο Θανάσης Μαρτίνος της Eastern Mediterranean Maritime Limited αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις που προσδιορίζουν την καθημερινότητα μιας ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι την περίοδο που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του δεν υπήρχαν καν υπολογιστές. Η Σουζάνα Λασκαρίδη, εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας Real Time Graduates, μίλησε για τη σημασία της ψηφιοποίησης. Ο Βασίλης Μπακολίτσας, Chairman του Hellenic Mediterranean Panel της Intertanko, με τον Μπράιαν Νίξον, Managing Director της Lavinia Bulk Ltd, αναφέρθηκαν στις νέες πλατφόρμες ναυλώσεων. Ο υποναύαρχος του United States Coast Guard (USCG), John P. Nadeau, εστίασε στις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το 3D Printing. Και το ραντεβού για το μέλλον της ναυτιλίας ανανεώθηκε για τα «Ποσειδώνια 2020».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή