Αύριο η απολογία για τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά

Αύριο η απολογία για τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην Εισαγγελία Αμφισσας έλαβε ο 34χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τη 13χρονη Γιαννούλα σε καταυλισμό Ρομά της Αμφισσας. Επί μία εβδομάδα, ο δράστης κρυβόταν σε δυσπρόσιτη περιοχή στο βουνό της Γκιώνας και παρά τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών δεν είχε εντοπιστεί. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πώς κατάφερε επί τόσες ημέρες να ζει κρυμμένος και εάν του είχε παρασχεθεί κάλυψη από κάποιον. Πείστηκε τελικά να παραδοθεί έπειτα από μεσολάβηση του δικηγόρου Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος ανέλαβε και την υπεράσπισή του. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, παρουσία του συνηγόρου του ο 34χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς σε ορεινό σημείο που είχαν ορίσει. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη 13χρονη και ότι διέφυγε στο βουνό γιατί φοβήθηκε ότι μπορεί να τον σκοτώσουν ως αντίποινα για τον φόνο του κοριτσιού.

Ηταν 4 Ιουνίου όταν ο 34χρονος, έπειτα από τσακωμό με Ρομά, φέρεται να επέστρεψε οπλισμένος στον καταυλισμό της Αμφισσας. Πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο, τραυματίζοντας στο δεξί αστράγαλο έναν 35χρονο. Από τα σκάγια σκοτώθηκε το 13χρονο κορίτσι που βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Αμέσως μετά διέφυγε με το φορτηγό, το οποίο παράτησε σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τον καταυλισμό και εξαφανίστηκε στο βουνό. Τις επόμενες ημέρες η αστυνομία συνέλαβε έναν 40χρονο με την κατηγορία της απλής συνέργειας στον φόνο του κοριτσιού. Ο συλληφθείς φέρεται να ήταν συνοδηγός του 34χρονου όταν εκείνος επέστρεψε οπλισμένος στον καταυλισμό. Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν δρακόντεια μέτρα, χθες, κατά τη μεταφορά του κατηγορουμένου στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή