ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί σήμερα – 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

22121

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011…

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

Χωρίς ταξί και η Θεσσαλονίκη 

Χωρίς ταξί είναι σήμερα και η πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί «Ερμής» συμμετέχει επίσης στην 24ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία, που αποφάσισε η Ομοσπονδία.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι είναι αναγκαία η θωράκιση του μεταφορικού έργου, ενώ υπογραμμίζει ότι η 24ωρη απεργία σήμερα είναι η αρχή για επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη διευθέτηση του αιτήματος όλων των ιδιοκτητών ταξί στη χώρα.

«Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου νομοσχεδίου, πιέζεται από τους θεσμούς, για να ψηφίσουν την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν τα οχήματα του Νόμου 4093/2012 ενοικίασης με οδηγό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι μονόδρομος να απεργήσουμε και να στείλουμε το μήνυμα στη κυβέρνηση πως αυτή η απόφαση απελευθερώνει πλήρως τις μεταφορές και εξαθλιώνει το ταξί. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει μια ελάχιστη δυνατή θωράκιση του μεταφορικού έργου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ξεκινάμε 24ωρη πανελλαδική απεργία από σήμερα στις 6 το πρωί, η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει το ζήτημα» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης ο «Ερμής».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ