Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Οι καμπάνες να χτυπούν πένθιμα για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Οι καμπάνες να χτυπούν πένθιμα για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδρασή του για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκφράζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ανακοινώνει ότι από σήμερα και κάθε πρωί μέχρι το Σάββατο, οι καμπάνες των Ιερών Ναών στο Αίγιο θα χτυπούν πένθιμα.

«Ανακοινώθηκε, δυστυχώς, η «συμφωνία» για την ονομασία των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».Το γεγονός αυτό πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα. Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας» σημειώνει.

«Εξ ονόματος, λοιπόν, όλων αυτών των Ελλήνων, των γνήσιων πατριωτών, που αντιδρούν στις αδικίες, την ξένη κηδεμονία και την ξένη εκμετάλλευση, αποφασίσαμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από αύριο Τετάρτη  πρωί οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου να χτυπούν πένθιμα, μόνο και μόνο  για να εκφράσουμε δημοσίως, ότι η ψυχή μας πενθεί για την συντελούμενη Εθνική προδοσία. Οι καμπάνες θα κτυπούν κάθε πρωί από τις 11.00 έως τις 11.15’ μέχρι και το προσεχές Σάββατο 16 Ιουνίου» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή