Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες, απεργία στα ταξί

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες, απεργία στα ταξί

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας στις οποίες προχωρούν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 6 μ.μ. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για τη διεξαγωγή της γενική συνέλευσης του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρόλεϊ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 5 μ.μ.

Απεργούν και οι οδηγοί ταξί

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας και σήμερα Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανέφερε ότι οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό».

Κατήγγειλε επίσης ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή