ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανό μπροστά από τον Παρθενώνα «σήκωσε» ο Ρουβίκωνας (βίντεο)

pano-mprosta-apo-ton-parthenona-sikose-o-royvikonas-vinteo-2256086

Σε νέο πλήγμα για την εικόνα της χώρας μας την ώρα που επισκέπτονταν τον Παρθενώνα δεκάδες τουρίστες προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα, ξεδιπλώνοντας μπροστά από το μνημείο πανό σε ένδειξη στήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε σχετική ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβασαν και φωτογραφία όπου φαίνεται το πανό με το σύνθημα «Η ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ. Κουφοντίνα».

pano-mprosta-apo-ton-parthenona-sikose-o-royvikonas-vinteo0

Μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε στη σχετική ιστοσελίδα αναφέρεται: «Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο.

Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση" κληρονομιά και κληρονόμος" φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα…»