Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή

Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με μονάδες της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου και υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε ην Πέμπτη.

Ειδικότερα, διεξήχθη εν πλω συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΕΛΛΗ», με το παράκτιο περιπολικό πλοίο «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» που περιελάμβανε την εκτέλεση τεχνικών αντικειμένων και την εξάσκηση στις διαδικασίες αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής και αποτροπής εισόδου παρείσακτης μονάδας.

Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή-1

Επιπροσθέτως, η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ»συμμετείχε στην κοινή διμερή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18». Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή-2

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή-3

Τέλος, σημειώνεται πως η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των μονάδων καθώς και στη διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο Ναυτικών και των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή-4
Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση του ΠΝ: Ετσι αντιμετωπίζεται η ασύμμετρη απειλή-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή