Ανδρες στο νυστέρι του πλαστικού

Ανδρες στο νυστέρι του πλαστικού

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υαλουρονικό είναι και… γένους αρσενικού! Ναι, οι άνδρες γεμίζουν τις ρυτίδες τους με υαλουρονικό, και όχι μόνο! Μπότοξ, βλεφαροπλαστική, λίφτινγκ, λιποδιάλυση και όλα όσα, πριν χρόνια, αφορούσαν μόνο τις γυναίκες. Με άνεση επισκέπτονται τον δερματολόγο, ή τον πλαστικό χειρουργό, συνοδευόμενοι και από τις συζύγους, επιδιώκοντας τη νεανικότητα. Η οικονομική κρίση ελάχιστα επηρέασε τη συχνότητα των αισθητικών επεμβάσεων.

Η ρινοπλαστική κατέχει την πρώτη θέση στους άνδρες, σύμφωνα με τον Ευστράτιο Λυκίδη, καθηγητή χειρουργικής πλαστικής, δημόσιου νοσοκομείου. «Οι άνδρες, την τελευταία δεκαετία, προχωρούν στη βλεφαροπλαστική, στο μπότοξ, γεμίζουν τις ρυτίδες τους με υαλουρονικό». Μετά τη ρινοπλαστική ακολουθεί η βλεφαροπλαστική. Η γυναικομαστία, κλασική δυσμορφία, είναι ένα μείζον θέμα για τους άνδρες. Τους ενοχλεί πάρα πολύ, για τον λόγο αυτό, προχωρούν σε επέμβαση αφαίρεσης στήθους. Oσα ήταν ταμπού για τους άνδρες, σήμερα είναι επεμβάσεις ρουτίνας, όπως συμβαίνει με τις γυναίκες, οι οποίες βέβαια, υπερτερούν στον αριθμό των επεμβάσεων. «Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε, κατά πολύ, θα έλεγα η συχνότητα των ανδρών που ασχολούνται με την εμφάνισή τους» επιβεβαιώνει ο καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Δερματολογικού του νοσοκομείου «Υγεία», κ. Ανδρέας Κατσάμπας.

Τα στοιχεία,που αναφέρει ο καθηγητής μαρτυρούν το γεγονός: Το 2010, η σχέση ανδρών-γυναικών στο μπότοξ ήταν 95 γυναίκες – 5 άνδρες. Το 2017, ήταν 80 γυναίκες – 30 άνδρες.

Ολες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αισθητική των γυναικών αφορούν πλέον και τους άνδρες, που προχωρούν εκτός από το μπότοξ για τις ρυτίδες και σε: Αποτρίχωση με λέιζερ στο στήθος και στην πλάτη. Αφαίρεση με λέιζερ ρυτίδων, αιμαγγειωμάτων και δυσχρωμικών βλαβών (καφέ κηλίδες). Ολες τις μεθόδους για την απόκτηση μαλλιών.

«Οι άνδρες που αναζητούν λύσεις για την αισθητική τους, είναι ως προσωπικότητες άτομα που χαίρονται τη ζωή τους», λέει ο κ. Δημήτρης Καπετανάκης, δερματολόγος στο «Υγεία». Στην ερώτηση εάν οι άνδρες κάνουν και εμφυτεύματα, όπως οι γυναίκες, ο κ. Καπετανάκης είναι σαφής. «Φυσικά. Τα πάντα κάνουν σήμερα οι άνδρες. Αποτρίχωση, γέμισμα ρυτίδων, πίλινγκ προσώπου για το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, εμφυτεύματα. Το τελευταίο διάστημα προχωρούν περισσότερο. Κάνουν λιποδιάλυση. Οι άνδρες δεν θέλουν πια το διπλοσάγονο. Διαλύουν το λίπος –με ενέσεις– στο πηγούνι, στην κοιλιά, σε όλες τις λιποαποθήκες».

Μόδα η κρυολιπόλυση

«Είναι πολύ της μόδας η κρυολιπόλυση», αναφέρει ο κ. Καπετανάκης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που τοποθετείται στην κοιλιά και ρίχνει τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς. Το αποτέλεσμα είναι, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να διαλύεται το λίπος. Η μέθοδος, εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος με αποθηκευμένο λίπος.

Η κρίση δεν επηρέασε την τάση των ανδρών για την αισθητική. «Ελάχιστα μειώθηκε ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που ζητούν αισθητικές επεμβάσεις», λέει ο κ. Καπετανάκης. Σε λέιζερ καταφεύγουν από την ηλικία των 20 με 70, σε μπότοξ, από 50 έως 60 και σε υαλουρονικά από 40 έως 60, σε λιποδιάλυση και κρυολιπόλυση από 40 έως 60 ετών.

«Ερχονται με τη γυναίκα τους»

Οι άνδρες αποτελούν το 35-40% της πελατείας του κ. Σωτήρη Πήττα, πλαστικού χειρουργού. «Ξεκινούν από απλό υαλουρονικό, για τις ρυτίδες, ακόμη και από την ηλικία των 25 ετών. Αμέσως μετά, τους απασχολεί το σώμα, η γυναικομαστία, τα πλαϊνά, η κοιλίτσα. Σειρά έχουν τα μαλλιά, τα βλέφαρα – ναι, είναι μεγάλο το ποσοστό των ανδρών που κάνουν βλεφαροπλαστική. Το λίφτινγκ είναι σύνηθες για άνδρες άνω των 55 ετών.

«Παντρεμένοι και μη, προχωρούν σε επεμβάσεις. Μάλιστα, έρχονται με τη γυναίκα τους στο ιατρείο, να συζητήσουν για το πρόβλημά τους».

«Οι πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς», σημειώνει ο κ. Νώντας Καποσίτας MD, PhD, πλαστικός χειρουργός, εξειδικευθείς στο University of Illinois του Σικάγου, διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Οι επεμβάσεις αφορούν κυρίως το πρόσωπο –ενθέματα προσώπου, γενειοπλαστική και γωνίες κάτω γνάθων, ρινοπλαστική, διάφραγμα, ωτοπλαστική, μεταμόσχευση μαλλιών, μπότοξ – υαλουρονικό, βλεφαροπλαστική και λίφτινγκ. Ακολουθεί η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, η κοιλιοπλαστική μετά την απώλεια βάρους, η αποκατάσταση της γυναικομαστίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι άνδρες επισκέπτονται συχνότερα τον πλαστικό χειρουργό», καταλήγει ο κ. Καποσίτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή