«Ενα μύθο θα σας πω» και η «Ελπίδα» θα δυναμώσει – Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο

«Ενα μύθο θα σας πω» και η «Ελπίδα» θα δυναμώσει – Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εξωτερικό είναι συνηθισμένο να βλέπει κανείς έναν σταρ να αφιερώνεται σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Οχι ευκαιριακά, αλλά με συνέπεια και πάθος. Αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, μουσικοί, αθλητές γίνονται οι καλύτεροι «πρέσβεις» για θέματα δύσκολα και λεπτά.

Και στην Ελλάδα υπάρχει ευαισθητοποίηση αλλά σπάνια συναντά κανείς τη μακροχρόνια δέσμευση που απαιτεί μια τέτοια αποστολή. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι η Νάνα Μούσχουρη, εδώ και δεκαετίες, υποστηρίζει το ίδρυμα «Ελπίδα» με πραγματικό πάθος. Εχει ταχθεί να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο από το 1990, όταν ο Σύλλογος έκανε τα παρθενικά του βήματα. Εκτοτε, παραμένει συνοδοιπόρος σε έναν αγώνα δύσκολο αλλά θαυματουργό. Μέσα σε σχεδόν τρεις δεκαετίες έχουν σωθεί εκατοντάδες ζωές παιδιών που σήμερα προοδεύουν, σπουδάζουν, διακρίνονται, έχουν κάνει δικές τους οικογένειες.

Σε μια ιστορική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, στις 5 Ιουλίου με τίτλο «Ενα μύθο θα σας πω», η καλλιτέχνις επιστρέφει στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά. Μέρος των εσόδων τής συναυλίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

«Ενα μύθο θα σας πω» και η «Ελπίδα» θα δυναμώσει – Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο-1

Από παλαιότερη επίσκεψη στην ογκολογική μονάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Νάνα Μούσχουρη μίλησαν γι’ αυτόν τον κοινό αγώνα, που τις έχει ενώσει με αγάπη, σεβασμό και βαθιά φιλία. Η πρόεδρος του ιδρύματος «Ελπίδα» υπογράμμισε: «Υποδεχόμαστε τον άνθρωπο που πίστεψε στο όραμά μας και το στήριξε από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό, η σκέψη μας να συναντηθούμε σήμερα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο μαζί σας με την αφορμή αυτή, αποτελεί μία ακόμα συμβολική κίνηση μέσα από την οποία στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στα άρρωστα παιδιά, ενώνοντας ξανά τις δυνάμεις μας μαζί σας για μια ιστορική βραδιά στο Ηρώδειο». Από την πλευρά της, η Νάνα Μούσχουρη έκανε μια αναδρομή στη μεγάλη της πορεία που εκτείνεται στο βάθος έξι ολόκληρων δεκαετιών. Μίλησε για τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Νίκο Γκάτσο και τη Μελίνα Μερκούρη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σπουδαίο έργο και στην προσφορά του ιδρύματος «Ελπίδα». «Νιώθω πραγματικά υπερήφανη που το κάνω για τα παιδιά, ελπίζω να είναι γερά και να μεγαλώσουν, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να γίνουν ο εαυτός τους», είπε συγκινημένη η ερμηνεύτρια που έχει διαφημίσει την ελληνική μουσική σε όλον τον κόσμο.

Η συνεχής έγνοια για τη σωτηρία των παιδιών οδηγεί το ίδρυμα «Ελπίδα» σε συνεχή εξέλιξη. Η κ. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με την προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας αλλά και με τη μετεκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή