Συνελήφθη διακινητής μεταναστών ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή καταδίωξη για τη σύλληψη ενός διακινητή μεταναστών εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν οδηγός φορτηγού, αγνοώντας σήμα αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο  αυτοκίνητο, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός.

Το περιστατικό συνέβη στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο του Σοχού, ενώ μετά τη σύγκρουση, ο καταδιωκόμενος εγκατέλειψε το όχημά του, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, αλλά τελικά συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Πρόκειται για υπήκοο Μαρόκου, 21 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα.

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε 16 αλλοδαπούς, από το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τη Συρία, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, με σκοπό να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, καταβάλλοντας προηγουμένως χρηματικό ποσό σε κύκλωμα διακινητών.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Παράλληλα, στα Πατήσια, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 36 και 32 ετών,  που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο της EUROPOL στην Ελλάδα / EURTF, τις Διευθύνσεις Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και τις Αρχές της Ουγγαρίας.

Το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης συγκρότησε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες για αλλοδαπό, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης παράνομης προώθησης μεταναστών, που δραστηριοποιείτο στην Ουγγαρία αλλά τον τελευταίο καιρό είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Σε βάρος του μάλιστα είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Πατησίων συνελήφθησαν ο 36χρονος και ο 32χρονος, ενώ ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες και τα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Είκοσι τρία Δελτία Ταυτότητας, 6 διαβατήρια, 3 ειδικές προξενικές θεωρήσεις (VISA), 10 άδειες ικανότητας οδήγησης, 10 άδειες διαμονής, 2 υπηρεσιακά σημειώματα και 2 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα 11 είναι καταχωρημένα ως κλεμμένα – απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή