Απεργία πείνας ξεκίνησε και ο Χριστόδουλος Ξηρός

Απεργία πείνας ξεκίνησε και ο Χριστόδουλος Ξηρός

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ικανοποίηση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση αδείας, διά της απεργίας πείνας, ώθησε, ως φαίνεται, και έτερο μέλος της 17Ν, τον Χριστόδουλο Ξηρό, να μιμηθεί το παράδειγμά του, ζητώντας να βγει από το «παράνομο καθεστώς απομόνωσης», στο οποίο καταγγέλλει ότι κρατείται, και να τοποθετηθεί «σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα».

Ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός ξεκίνησε από χθες απεργία πείνας αναρτώντας και εκείνος, με τη σειρά του, δήλωση η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, κρατείται παρανόμως στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού σε συνθήκες απομόνωσης, χωρίς να είναι ασθενής ή πειθαρχικά τιμωρημένος. «Εδώ και τριάμισι χρόνια –από τον Ιανουάριο του ’15– η εξουσία μού επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση κρατώντας με σε πλήρη απομόνωση στα πιο άθλια πειθαρχεία διάφορων φυλακών της χώρας», αναφέρει.  Οπως υποστηρίζει, από το πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου κρατείτο, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό προκειμένου να παραστεί σε δίκη που εκκρεμεί εις βάρος του. Και στον Κορυδαλλό όμως, όπως επισημαίνει, οδηγήθηκε στο πειθαρχείο του νοσοκομείου, όπου και παραμένει, με αποτέλεσμα «να μην έχω την ευχέρεια αποτελεσματικής υπεράσπισης, ούτε βέβαια να μπορώ να έχω μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφού παραμένω επί 23 ώρες έγκλειστος σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάζουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζομαι μόνο μία ώρα, επίσης μόνος μου».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός υποστηρίζει ότι, εξαιτίας αυτών των συνθηκών, αρνήθηκε να παραστεί στη δίκη, καθώς δεν ήταν σε θέση να οργανώσει την υπεράσπισή του, ενώ, όταν ζήτησε από τον εισαγγελέα-επόπτη των φυλακών να μεταφερθεί σε μια κανονική πτέρυγα, ο εισαγγελέας –κατά τα λεγόμενά του– του απάντησε ότι «δεν μπορώ να χάνω τον χρόνο μου μαζί σου» και «θα σε φορτώσω πρωί πρωί και θα σε στείλω πίσω (στη Θεσσαλονίκη)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή