Η φιλανθρωπική οργάνωση «Aurora», που πολεμάει τη λευχαιμία, ανατέλλει στη χώρα μας

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Aurora», που πολεμάει τη λευχαιμία, ανατέλλει στη χώρα μας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι λίγοι οι άνθρωποι που στη δύσκολη μάχη με μια σοβαρή ασθένεια θέτουν ως προτεραιότητα άλλους πάσχοντες. Λίγοι εκείνοι που παίρνουν κουράγιο και δύναμη, γνωρίζοντας ότι η δική τους ζωή μπορεί να χαθεί αλλά ότι η ανιδιοτελής τους προσφορά θα σώσει άλλες ζωές. Η Νίκολα Δαυίδ Πινέδο αφότου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις πιεστικές ανάγκες εκείνων που αγωνίζονται να καταπολεμήσουν τη νόσο. Οραματίστηκε, μαζί με τον σύζυγό της Κλεμέντε, μια οργάνωση που θα υποστηρίζει τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μαζί δημιούργησαν τις βάσεις για την οργάνωση «Aurora», που ορίζει ως αποστολή της να καταστήσει 100% ιάσιμη τη λευχαιμία και τα άλλα συναφή αιματολογικά νοσήματα. Η νεοϊδρυθείσα αυτή φιλανθρωπική οργάνωση πραγματοποίησε την παρθενική της εκδήλωση πριν από λίγες ημέρες. Ηταν μια συναυλία στον «Παρνασσό» αφιερωμένη στη μνήμη της πρόωρα χαμένης Νίκολα.

Ο ανερχόμενος 17χρονος πιανίστας Aλέξανδρος Κυριακόπουλος, γνωρίζοντας προσωπικά τη Νίκολα Δαυίδ Πινέδο –τη μητέρα των φίλων του Παύλου, Αλέξανδρου και Σέργιου– ζήτησε να αφιερώσει μια μουσική βραδιά στη μνήμη της με επιλεγμένα έργα μεγάλων δημιουργών. Η χειρονομία αυτή έγινε αφορμή για την πρώτη παρουσίαση της «Aurora». Η συγκινητική συναυλία δόθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Συλλόγου, και ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα με έργα Μπαχ, Λιστ, Μπετόβεν, Ντεμπισί, Ραχμάνινοφ και Σοπέν. Με σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Γίνε εσύ το φως», η οργάνωση, οφείλει το όνομά της στη μυθική προσωποποίηση της αυγής, στην Aurora των Ρωμαίων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Aurora», που πολεμάει τη λευχαιμία, ανατέλλει στη χώρα μας-1

H συναυλία έγινε στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Εχει στόχο τη στήριξη της έρευνας γύρω από αυτά τα νοσήματα αλλά και την έμπρακτη παροχή βοήθειας προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Προτεραιότητα είναι να στηριχθούν οι πάσχοντες, βελτιώνοντας την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής τους. Στην Ελλάδα καταγράφονται 1.000 και πλέον νέα περιστατικά λευχαιμίας κάθε χρόνο, με θύματα ανθρώπους που συχνά δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να καλύψουν τη θεραπεία τους. Στην περίπτωση που ζουν στην επαρχία και μεταβαίνουν για εξετάσεις και νοσηλεία στην Αθήνα, δεν μπορούν να έχουν μαζί ως συνοδούς τους αγαπημένους τους ανθρώπους εξαιτίας του μεγάλου κόστους της διαμονής τους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Aurora», που πολεμάει τη λευχαιμία, ανατέλλει στη χώρα μας-2

O ανερχόμενος 17χρονος πιανίστας Aλέξανδρος Κυριακόπουλος έπαιξε στη μνήμη της Νίκολα.

Η «Aurora» εστιάζει επίσης στην ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε ασθενείς και στις οικογένειές τους κατά την περίοδο της θεραπείας. Σημαντικό ζήτημα είναι η υποστήριξη ιατρικών κέντρων και κέντρων περίθαλψης στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχύτερη δυνατή εισαγωγή των πλέον προηγμένων θεραπευτικών μεθόδων για την καλύτερη περίθαλψη. Το πιο σπουδαίο απ’ όλα είναι η στήριξη της επιστημονικής έρευνας, των πρωτοποριακών ερευνητικών προγραμμάτων που εστιάζουν στη θεραπεία της λευχαιμίας και των άλλων συναφών νοσημάτων του αίματος. Αναλυτικές πληροφορίες για την αποστολή και τους στόχους της στην ιστοσελίδα www.aurora-together.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή