Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το μεσημέρι θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την χώρα, αναμένονται σήμερα Τρίτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά στη Θεσσαλία, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, και σε ορισμένες περιπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη, και τη Στερεά Ελλάδα. Η ορατότητα έως το πρωί, αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29, και στην Κρήτη από 19 έως 28.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες και έπειτα. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 22 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή