Στη «φάκα» οι ελαφροχέρηδες του κέντρου των Αθηνών

Στη «φάκα» οι ελαφροχέρηδες του κέντρου των Αθηνών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πάνω από 50 υποθέσεις κλοπών στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας εμπλέκονται οι συλληφθέντες της χθεσινής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την εξάρθρωση κυκλώματος «πορτοφολάδων» και «τσαντάκηδων». Εως αργά χθες είχαν συλληφθεί 30 άτομα, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ κατηγορίες για συμμετοχή στη σπείρα αντιμετωπίζουν ακόμα 25 άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί δρούσαν κυρίως στον πεζόδρομο της Ερμού, στην οδό Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα και στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, αρπάζοντας τσάντες και πορτοφόλια από τους ανυποψίαστους επισκέπτες της περιοχής. Μικρότερος αριθμός περιστατικών έχει καταγραφεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως στο μετρό και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Από τους 30 συλληφθέντες, οι 20 είναι γυναίκες και οι 10 άνδρες, ενώ στη σπείρα φέρονται να μετείχαν και ανήλικοι. Τα αρχηγικά μέλη της είναι, στη συντριπτική πλειονότητά τους, σεσημασμένα για κλοπές και ληστείες και μάλιστα η δράση ορισμένων εξ αυτών φέρεται να ξεκίνησε προ δεκαετίας. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκε σχετικά εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός των κλοπών που έχουν διαπράξει τα μέλη της ομάδας των «πορτοφολάδων» θα ξεπεράσει τις 150. Λεπτομέρειες της υπόθεσης θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Παρόμοια υπόθεση είχε φέρει στο φως έρευνα της Ασφάλειας, τον Σεπτέμβριο του 2017. Τότε, είχαν συλληφθεί 31 άτομα με την κατηγορία ότι είχαν διαπράξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 764 κλοπές πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων στο μετρό και τον ΗΣΑΠ, με θύματα κυρίως τουρίστες. Οι επικεφαλής και εκείνης της σπείρας ήταν σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα. Εδειχναν προτίμηση σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό, επέλεγαν να δρουν κατά τις ώρες αιχμής, προκειμένου να εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό στους συρμούς, και σε πολλές περιπτώσεις παρίσταναν τους τουρίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή