ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαθμοί των πανελλαδικών: Γρήγορα μόνο με τον κωδικό

vathmoi-ton-panelladikon-grigora-mono-me-ton-kodiko-2258730

Με τον κωδικό ανά χείρας πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων εάν θέλουν να δουν, άμεσα, τις επιδόσεις τους.

Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων οι διευθυντές των λυκείων θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες τις εκτυπωμένες καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων, και όχι τα ονόματά τους. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, πρέπει να ζητήσει από τον διευθυντή να του ανακοινώσει τους βαθμούς με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ο χρόνος ανακοίνωσης των βαθμών, εάν δηλαδή θα είναι την παρασκευή ή την Δευτέρα. Πάντως, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου , τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Παρασκευή. 

Συνολικά για το 2018-19 οι θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα είναι 74.692, τις οποίες διεκδικούν 104.000 υποψήφιοι.