ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλεισε δρόμους, «έπνιξε» τη Δυτική Αττική η ισχυρή βροχόπτωση

mandra--kat_2

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στο οδικό δίκτυο η νέα ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ορμητικά νερά έκοψαν για αρκετές ώρες στα δύο τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 29ο χιλιόμετρο. Ακινητοποιημένο όχημα είχε μπλοκάρει, νωρίτερα, την κυκλοφορία στα διόδια της Ελευσίνας.

48ωρη δοκιμασία για τη Μάνδρα

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δοκιμάστηκε ξανά και η Μάνδρα, λίγες ώρες μετά τις χθεσινές πλημμύρες. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση. 

ekleise-dromoys-epnixe-ti-dytiki-attiki-i-ischyri-vrochoptosi1

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 95 κλήσεις, συνολικά, από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Μαγούλας, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες.

Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή βρέθηκαν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

ekleise-dromoys-epnixe-ti-dytiki-attiki-i-ischyri-vrochoptosi2

Προβλήματα και στην Αθήνα

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η κυκλοφορία διεκόπη στην Οδό Πειραιώς, από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Οσον αφορά την Αττική Οδό, πραγματοποιήθηκαν εκτροπές στο ύψος της εξόδου Ε8, προς την Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης περίπου αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, από τη γέφυρα της Μάνδρας προς την Θήβα, στον κόμβο Μάνδρας – Μαγούλας προς Αθήνα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια, καθώς και στην Αττική οδό, στην έξοδο προς Μάνδρα.