Με 60 σφαίρες η φονική επίθεση κατά του «Καράφλα»

Με 60 σφαίρες η φονική επίθεση κατά του «Καράφλα»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 60 κάλυκες βρήκαν και περισυνέλεξαν από το σημείο της δολοφονίας του Μανώλη Καραγιάννη οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση. Προέρχονται από το αυτόματο καλάσνικοφ και ένα 45άρι πιστόλι των δραστών, αλλά και το όπλο του 45χρονου, ένα Heckler & Koch διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Παρότι ο «Καράφλας», όπως ήταν το παρωνύμιο του Καραγιάννη, δέχθηκε δέκα σφαίρες στα πόδια και τον κορμό, ανταπέδωσε τα πυρά πυροβολώντας τουλάχιστον τρεις φορές κατά των δραστών δίχως να βρει στόχο, όπως τουλάχιστον διευκρινίζουν οι αστυνομικοί που έχουν την ευθύνη της έρευνας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ακόμα ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος της παρουσίας του Καραγιάννη στο Παλαιό Φάληρο, διαψεύδοντας πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις πρώτες ώρες μετά τον φόνο ότι τη στιγμή της φονικής επίθεσης ο 45χρονος είχε μόλις αναχωρήσει από σπίτι φιλικού του προσώπου στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο, όπου είχε διανυκτερεύσει. Αλλες πηγές, πάντως, έλεγαν χθες στην «Κ» ότι το διαμέρισμα που είχε επισκεφθεί ο Καραγιάννης πριν δολοφονηθεί εντοπίστηκε και ερευνήθηκε από αστυνομικούς.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις: οι δύο επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και άλλοι δύο ή τρεις σε Ι.Χ. που εντοπίστηκε να κινείται στο σημείο της δολοφονίας. Εναντίον του Καραγιάννη πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας και με το 45άρι ο ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, μέχρι αργά χθες δεν είχαν βρεθεί τα δύο οχήματα διαφυγής των δραστών. Αντιθέτως, από την έρευνα στο Ι.Χ. του Καραγιάννη, ένα λευκό Fiat, προέκυψε ότι ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη λεωφόρο Συγγρού και η μίσθωση έχει γίνει από πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντός του. Εχει μεταφερθεί ήδη από την Τετάρτη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν δεδομένο ότι η δολοφονία Καραγιάννη αποτελεί πράξη αντεκδίκησης για φόνους που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 μηνών, ανάμεσα στους οποίους ενός πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ, τον Μάιο, σε ταβέρνα στην Παλλήνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή