Νέες υποσχέσεις για επιτάχυνση έργων στη Μάνδρα

Νέες υποσχέσεις για επιτάχυνση έργων στη Μάνδρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ακόμα σύσκεψη κατόπιν… νεροποντής, με νέες υποσχέσεις για επίσπευση των έργων και προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών η κυβέρνηση προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για το έλλειμμα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή. «Δεν μιλάμε για έργα “μπαλώματα”, μιλάμε για μία ολιστική παρέμβαση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά τη σύσκεψη, ισχυριζόμενος πως «αυτήν τη φορά –όπως και τις προηγούμενες, αλλά, νομίζω, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό– βρέθηκαν όλοι από την πρώτη στιγμή πάνω στο πρόβλημα και γι’ αυτό ίσως αποφύγαμε τα χειρότερα». Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι δήμαρχοι Ελευσίνας, Μάνδρας και Μεγαρέων. Από την πλευρά τού κ. Σπίρτζη έγινε αναφορά στην προσπάθεια επίσπευσης των έργων, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Εφετεία (για τις απαλλοτριώσεις).

Την ίδια ώρα, για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι στη Μάνδρα φροντίζουν τις πληγές τους. Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών είχαν βγει, χθες, στις περιοχές που επλήγησαν για να καταγράψουν τις ζημιές, για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και τα έργα αποκατάστασης, όπως στην οδό Κοροπούλη όπου έχουν ξηλωθεί σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια. Προβλήματα σημειώθηκαν ξανά και στην υδροδότηση. Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την έκτακτη χορήγηση κονδυλίου ύψους 350.000 ευρώ στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων.

Την ανάγκη για μια «συνολική ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών μας με λήψη μέτρων και κατασκευή έργων ανάντη και κατάντη της πόλης της Μάνδρας για την ασφαλή διάθεση των ομβρίων στη θάλασσα», υπογραμμίζει σε επιστολή που έστειλε προχθές προς τον πρωθυπουργό η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη. Η επιστολή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σημειώνεται πως η προστασία της περιοχής δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στα ήδη αποφασισμένα έργα στα ρέματα Αγίας Αικατερίνης και στις Σούρες, καθώς και στην οδό Αθηνών – Θηβών. Η δήμαρχος υπογραμμίζει πως τα συγκεκριμένα έργα «πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση», αλλά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα έδειξαν πως το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Για παράδειγμα: «Ο κατακλυσμός από τα όμβρια ύδατα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και της Αττικής Οδού αποδεικνύει ότι αυτοί αποτελούν εμπόδιο στη διαδρομή των υδάτων προς τη θάλασσα και ότι τα υδραυλικά έργα που τους συνοδεύουν δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων όπως τα πρόσφατα», αναφέρεται στην επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή