Ποινική δίωξη κατά μέλους του Ρουβίκωνα για τις απειλές στον ΣΚΑΪ

Ποινική δίωξη κατά μέλους του Ρουβίκωνα για τις απειλές στον ΣΚΑΪ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του μέλους της ομάδας «Ρουβίκωνας» που συνελήφθη έπειτα από ανάρτησή του κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο κατηγορούμενος, Γ.  Καλαϊτζίδης, που παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, έγραψε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω.. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αναρτήσεις του Γ. Καλαϊτζίδη στο προφίλ του στο Facebook προκαλούν αντιδράσεις θεσμικών φορέων.

Την παραμονή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο, ο 39χρονος είχε αναρτήσει στο Facebook κείμενο που ανέφερε:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια». Το σχόλιό του είχε προκαλέσει την αντίδραση του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος, με ανάρτηση-απάντηση στο Twitter, είχε καταγγείλει προσπάθεια εκφοβισμού του λαού προκειμένου να μη συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Πιο πρόσφατα, την πολιτική επικαιρότητα είχε απασχολήσει μια ανάρτηση του Καλαϊτζίδη για τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε ύφος αντίστοιχο εκείνου για τον ΣΚΑΪ. «Ο,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα», είχε γράψει ο 39χρονος προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, που σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε ότι με εκβιάζει ή απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή