Στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια από την ΠΟΕΔΗΝ

Στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια από την ΠΟΕΔΗΝ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχει κηρύξει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Περιφέρεια και τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 στην Αττική, για σήμερα, Τρίτη.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στην «αιφνιδιαστική» ψήφιση νόμου με τον οποίο, όπως αναφέρει, απολύεται όλο το συμβασιούχο προσωπικό «παρά τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη».

«Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης αδιαφορώντας για την λειτουργία των νοσοκομείων. Από τους λεονταρισμούς κατά των δικαστών που είχαμε  την προηγούμενη εβδομάδα κατά την συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «παρά τις δεσμεύσεις ο κ. Πολάκης «παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία».

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή