ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη

astynomia1221
bullying

Συγκλονίζει η υπόθεση του15χρονου αγοριού από την Αργυρούπολη, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος χθες τα ξημερώματα από τους γονείς του στο μπαλκόνι του του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές, ο 15χρονος άφησε σημείωμα, στις λίγες γραμμές του οποίου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να δώσει τέλος στη ζωή σου. 

Στο σημείωμα ο 15χρονος φέρεται να αναφέρει ότι ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού («bullying») από συγκεκριμένους συμμαθητές του, τους οποίους μάλιστα κατονόμασε. Αποφάσισε, όπως γράφει, να δώσει τέλος στη ζωή τους καθώς δεν άντεχε το bullying που δεχόταν. 

Οι γονείς του ανέφεραν στις αρχές ότι δεν είχαν διαπιστώσει ότι ο γιός τους αντιμετώπιζε προβλήματα στο σχολείο. Ο νεαρός αυτοκτόνησε αφού είχε γυρίσει στο σπίτι του από ένα πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες. Σημειώνεται ότι ο 15χρονος είχε δύο αδέρφια. 

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (σ.σ αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», γράφει ο 15χρονος στο ιδιόχειρο σημείωμα και αφού ανέφερε τα ονόματα έξι συγκεκριμένων ατόμων από τα οποία ισχυρίζεται ότι δεχόταν bullying, πρόσθεσε: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους». 

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν αναλάβει οι κεντρικές υπηρεσίες της ασφάλειας, το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται η κατάσταση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τους καθηγητές του νεαρού, ενώ ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση και συμμαθητές του σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν ευσταθούν όσα έγραψε ο 15χρονος στο σημείωμά του αλλά και πως ακριβώς γινόταν ο εκφοβισμός σε βάρος του.