Ελεγχοι από το υπ. Παιδείας στα ξένα σχολεία στην Ελλάδα

Ελεγχοι από το υπ. Παιδείας στα ξένα σχολεία στην Ελλάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή προς τους αρμόδιους διευθυντές Εκπαίδευσης να διενεργηθούν έλεγχοι στα ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα για τυχόν παραλείψεις ή παρατυπίες σχετικά με την άδεια λειτουργίας, το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και την καταλληλότητα των κτιρίων, καθώς και για το πρόγραμμα σπουδών έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γεώργιο Αγγελόπουλο, το υπουργείο ζητεί από τους διευθυντές Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2017-2018, να προβούν σε έλεγχο των ξένων σχολείων που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με:

• Την τήρηση των προϋποθέσεων που αναφέρονται στην άδεια λειτουργίας του σχολείου.

• Την καταλληλότητα των διδακτηρίων, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.

• Την απασχόληση των διδασκόντων, δηλαδή εάν υπάρχουν διοριστήρια για τους Ελληνες και άδειες διδασκαλίας για τους αλλοδαπούς εκπαιδευτικούς.

• Τη διδασκαλία των ελληνικών μαθημάτων στο ξένο πρόγραμμα σπουδών. Επισημαίνεται ότι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας θα πρέπει να γίνεται εντός εκπαιδευτικού ωραρίου διδασκαλίας και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελεί μέρος του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας ή της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Σε κάθε σχολείο θα πρέπει να συμπληρωθεί χωριστό έντυπο ανά σχολική βαθμίδα (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) και πρόγραμμα εκπαίδευσης (ελληνικό ή ξένο).

Επίσης, όπως λέει η εγκύκλιος, πρέπει να αναφερθούν λεπτομερώς οι εγκεκριμένες παρεκκλίσεις που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών, τους διδάσκοντες, τα μαθήματα που διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα ή στην ξένη γλώσσα και σε άλλα θέματα (π.χ. εκδρομές του σχολείου κ.λπ.). Εφόσον λειτουργεί τμήμα International Baccalaureate πρέπει να συμπληρωθεί ο χρόνος έναρξης λειτουργίας και ποια διεύθυνση Εκπαίδευσης την εξέδωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή