Διεθνής πρωταθλητής ο Γερμανός της Λέσβου

Διεθνής πρωταθλητής ο Γερμανός της Λέσβου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέσχισε 14 χώρες, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του αγώνα NorthCape-Tarifa 2018. Είκοσι μέρες, μία ώρα και 55 λεπτά χρειάστηκε ο Steffen Streich για να διανύσει τα 7.384 χιλιόμετρα, οδηγώντας το ποδήλατό του από το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, το «Βόρειο Ακρωτήριο» στη Νορβηγία, έως το νοτιότερο σημείο, στην Ταρίφα της Ισπανίας. Ο Steffen Streich είναι ο «Γερμανός που ερωτεύτηκε τη Λέσβο», όπως είχε γράψει η «Κ» στο αναλυτικό ρεπορτάζ της πριν από δύο χρόνια, όταν τερμάτισε δεύτερος στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα TransAmerica, διανύοντας με το ποδήλατό του 7.000 χιλιόμετρα σε 18 μέρες, δύο ώρες και 20 λεπτά.

Ο 48χρονος, που ζει μόνιμα σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, τη Στύψη, εδώ και λίγες ημέρες είναι ο πρώτος των πρώτων, μια «μηχανή» (macchina, όπως τον αποκάλεσαν και οι Ιταλοί διοργανωτές του Giro delle Repubbliche Marinare το 2015) που οδήγησε τον αγώνα με σύνεση, πρόγραμμα, τέλεια προετοιμασία, σωστό και επαρκή εξοπλισμό, ακριβή διαχείριση ύπνου και ψυχραιμία, κατάφερε να ξεχωρίσει από νωρίς στον αγώνα.

Παρά τη σθεναρή αντεπίθεση του άξιου αντίπαλου Kai Edel που έμεινε πρωταγωνιστής του αγώνα τέσσερις μέρες, ο Steffen Streich «κατάφερε να απαντήσει με μια άνευ προηγουμένου συνεχή αντεπίθεση δύο ημερών χωρίς στάση και ύπνο», όπως μας περιέγραψε και ο Ιγνάτης Λασκαρίδης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. «Μπήκε αδιαμφισβήτητος νικητής στην Ταρίφα ολοκληρώνοντας έτσι το ταξίδι του σε μερικούς από τους ωραιότερους ποδηλατικούς προορισμούς της Ευρώπης, διασχίζοντας 14 χώρες και τερματίζοντας στην πρώτη θέση του αγώνα NorthCape-Tarifa 2018», προσθέτει.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ποδηλάτης ήρθε στη Λέσβο πριν από 17 χρόνια με την οικογένειά του για διακοπές. Το νησί τον μάγεψε, όπως ομολογεί στην «Κ», και, έτσι, άφησε πίσω του τις πωλήσεις αυτοκινήτων BMW στο Μόναχο για να δουλέψει σε τουριστικό πρακτορείο, μαζί με τη γυναίκα του, στην Πέτρα και στον Μόλυβο.

Η πρωτιά του ήρθε την Τετάρτη στη 01.55 ώρα Ελλάδος. Και ήταν η δεύτερη, αφού τον Οκτώβριο του 2015 διέσχισε την αφρικανική ήπειρο σε 8 μέρες και 19 ώρες, κατά τη διάρκεια του TransAfrica.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή