Μολότοφ σε φούρνους με… οσμή νύχτας

Μολότοφ σε φούρνους με… οσμή νύχτας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Tμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας ανέλαβε τελικά την έρευνα για τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά φούρνων γνωστής αλυσίδας, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρώτος στη Δυτική Αττική και ο δεύτερος στα βόρεια του Λεκανοπεδίου. Προέκυψαν ενδείξεις που συσχετίζουν τα δύο περιστατικά με τη δράση ομάδων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας. Ενα σενάριο μάλιστα θέλει τις δύο επιθέσεις να είναι απόρροια της ανισορροπίας που έχει προκληθεί μετά τις αλλεπάλληλες δολοφονίες στελεχών της ελληνικής «μαφίας».

Το πρώτο από τα περιστατικά συνέβη στις 3.45 τα ξημερώματα. Δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά σταμάτησαν για λίγο στην είσοδο του αρτοποιείου και πέταξαν στο εσωτερικό του μια βόμβα μολότοφ. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν φθορές ή τραυματισμοί και οι δράστες πρόλαβαν να διαφύγουν. Πέντε λεπτά αργότερα, στις 3.50 π.μ., σημειώθηκε πανομοιότυπη επίθεση σε υποκατάστημα της ίδιας αλυσίδας σε άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή. Πλησίασαν την είσοδο, πέταξαν στο εσωτερικό του καταστήματος μια βόμβα μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αρχικά, τη διερεύνηση των δύο περιστατικών ανέλαβαν οι υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής αντίστοιχα. Μετά τη συλλογή πληροφοριών και την επεξεργασία των πρώτων ευρημάτων ωστόσο, αποφασίστηκε η έρευνα για την υπόθεση να ανατεθεί στο Tμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Ενα από τα σενάρια που επεξεργάζονται τα στελέχη της υπηρεσίας θέλει τα δύο προχθεσινά περιστατικά να συνδέονται με τη δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη, την 27η Ιουνίου, στο Παλαιό Φάληρο. Κι αυτό διότι ο «Καράφλας», όπως ήταν ένα από τα ψευδώνυμα του 45χρονου, φέρεται να είχε υπό τον «έλεγχό» του καταστήματα συμφερόντων του επιχειρηματία, που φέρεται ως ο αφανής ιδιοκτήτης και της αλυσίδας αρτοποιείων.

Εάν πράγματι αυτό ισχύει, τότε οι προχθεσινές επιθέσεις αποτελούν ένα ηχηρό, πρώτο σαφές μήνυμα από εκείνους που ερίζουν για να καλύψουν το κενό που αφήνει μετά τον θάνατό του ο 45χρονος Καραγιάννης.

Ενοπλη συμπλοκή

Στο ίδιο πλαίσιο ενδέχεται να εντάσσεται και η ένοπλη συμπλοκή μεταξύ Αλβανών που έγινε στις αρχές Ιουλίου στην οδό Μαυρομματαίων. Για εμπλοκή στο περιστατικό συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, σεσημασμένοι για εκβιασμούς, μαστροπεία κ.ά. Και σε αυτή την περίπτωση την προανάκριση ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Στην κατοχή του ενός, εξάλλου, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό που πιθανολογείται ότι προέρχεται από «προστασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή