Λαθρεμπόριο με όπλα από τη Βουλγαρία

Λαθρεμπόριο με όπλα από τη Βουλγαρία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο κατασχέσεις φορτίων με όπλα στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, η πρώτη τον Μάρτιο του 2018 και η δεύτερη ένα μήνα αργότερα, αποτέλεσαν την αφετηρία της αστυνομικής έρευνας, που οδήγησε, χθες, στη σύλληψη ενός 55χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης και έξι ακόμα συνεργών του, για λαθρεμπόριο όπλων.

Κατασχέθηκαν 16 πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, 2.773 φυσίγγια κρότου, 6 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 19 σπρέι πιπεριού κ.ά.

Ο βασικός κατηγορούμενος διατηρεί κατάστημα πώλησης στρατιωτικών και αστυνομικών ειδών στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ είχε συστήσει μια ηλεκτρονική «πύλη» μέσω της οποίας πωλούσε online πιστόλια κρότου, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, βαλλίστρες, διόπτρες, αεροβόλα και άλλα παρόμοια προϊόντα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αγόραζε πιστόλια κρότου από τη Βουλγαρία (η πώλησή τους επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις), καθώς και συναφή εξαρτήματα και τα εισήγαγε οδικώς στην Ελλάδα, με τη συνδρομή συνεργού του, στη Βέροια. Στη συνέχεια, τα μεταπωλούσε στην εσωτερική αγορά διανέμοντάς τα στους πελάτες είτε διά ζώσης είτε μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Προκειμένου τα όπλα κρότου να μετατρέπονται σε πυροβόλα όπλα, προμήθευε τους πελάτες του με κλείστρα, τα οποία επίσης αγόραζε και εισήγαγε από τη Βουλγαρία. Από την έρευνα που ακολούθησε τις δύο κατασχέσεις φορτίων με όπλα στον Προμαχώνα, προέκυψε ότι το κύκλωμα πραγματοποίησε 56 πωλήσεις όπλων και στρατιωτικού υλικού σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων στην Αθήνα, το Μεσολόγγι, την Κοζάνη, τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και αλλού.

Ο 55χρονος, που στο παρελθόν φέρεται να προμήθευε την τοπική αστυνομία με προϊόντα όπως φακούς, γιλέκα, αρβύλες κ.ο.κ., έχει κατηγορηθεί ούτε μία ούτε δύο αλλά 13 φορές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Στο πλαίσιο της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας, όπου είχε γίνει αποστολή παράνομου οπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πελάτες του 55χρονου συγκαταλέγεται και ένας υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή