Η πρόγνωση για την εξάπλωση της φωτιάς στην Κινέτα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (βίντεο)

Η πρόγνωση για την εξάπλωση της φωτιάς στην Κινέτα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (βίντεο)

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλης έκτασης φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 στα Γεράνεια Όρη. Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων οι οποίοι συντελούν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η πιλοτική πρόγνωση εξάπλωσης για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Κινέτα, στη Δυτική Αττική.

Η πρόγνωση για την εξάπλωση της φωτιάς στην Κινέτα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (βίντεο)-1

Συγκεκριμένα, το βίντεο απεικονίζει την προβλεπόμενη από το μοντέλο WRF-SFIRE εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς από τη στιγμή της έναρξης της, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στις 12:15 μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 στις 09:00.

Τονίζεται πως η προβλεπόμενη από το προγνωστικό σύστημα εξάπλωση της πυρκαγιάς δεν λαμβάνει υπόψη τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πρόγνωση για την εξάπλωση της φωτιάς στην Κινέτα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (βίντεο)-2

Οι καπνοί από την πυρκαγιά καλύπτουν κατά διαστήματα τα νότια τμήματα της Αθήνας και της Αττικής, όπως φαίνεται και από τις κάμερες του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή