Για 100 καμμένα σπίτια κάνει λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Για 100 καμμένα σπίτια κάνει λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, έκανε λόγο για 100 σπίτια και 200 οχήματα, τα οποία παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Νέο Βουτζά, τον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε σε μία εικόνα «ολικής καταστροφής», σημειώνοντας ότι η φωτιά «έχει κατακάψει ολόκληρο τον οικισμό του Ματιού από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι κάτω τη θάλασσα».

Επιπλέον, επιβεβαίωσε την ύπαρξη εντολής εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα και ανέφερε πως υπάρχουν και λίγοι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια.

Όπως ανέφερε, στο Μάτι, «είδα με τα μάτια μου πάνω από 200 οχήματα που καίγονται, πάνω από 100 σπίτια που καίγονται, χωρίς να έχω γυρίσει ολόκληρο τον οικισμό», ενώ υπογράμμισε ότι μεγάλη είναι η καταστροφή και στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.

«Είχαμε κι άλλες φωτιές σε αντίθετες κατευθύνσεις που μαρτυρούν ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς», συνέχισε, και τόνισε ότι η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή