ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 100 καμμένα σπίτια κάνει λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

unnamed--2

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, έκανε λόγο για 100 σπίτια και 200 οχήματα, τα οποία παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Νέο Βουτζά, τον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε σε μία εικόνα «ολικής καταστροφής», σημειώνοντας ότι η φωτιά «έχει κατακάψει ολόκληρο τον οικισμό του Ματιού από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι κάτω τη θάλασσα».

Επιπλέον, επιβεβαίωσε την ύπαρξη εντολής εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα και ανέφερε πως υπάρχουν και λίγοι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια.

Όπως ανέφερε, στο Μάτι, «είδα με τα μάτια μου πάνω από 200 οχήματα που καίγονται, πάνω από 100 σπίτια που καίγονται, χωρίς να έχω γυρίσει ολόκληρο τον οικισμό», ενώ υπογράμμισε ότι μεγάλη είναι η καταστροφή και στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.

«Είχαμε κι άλλες φωτιές σε αντίθετες κατευθύνσεις που μαρτυρούν ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς», συνέχισε, και τόνισε ότι η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.