Ανοιγοκλείνοντας την Ακρόπολη

Ανοιγοκλείνοντας την Ακρόπολη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λογική, προγραμματισμό και οργάνωση που παραπέμπει σε συνοικιακό κατάστημα, το οποίο οι ιδιοκτήτες του ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τη διάθεσή τους και τις… καιρικές συνθήκες, και όχι σε ένα παγκόσμιας εμβέλειας μνημείο, που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου θα άνοιγε από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η ανακοίνωση ήρθε στα δημοσιογραφικά γραφεία στις 4.44 μ.μ., δεκαπέντε (!) λεπτά πριν από το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου και αφού προηγουμένως το υπουργείο είχε αποφασίσει και ανακοινώσει ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα η Ακρόπολη θα έβαζε λουκέτο στις 2 το μεσημέρι λόγω καύσωνα.

Ο καύσωνας όμως δεν ήταν τόσο ισχυρός και «λόγω της ευνοϊκής εξέλιξης του καιρού», όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, την τελευταία στιγμή το υπουργείο αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες και, μάλιστα, χωρίς είσοδο – λες και αυτό μπορούσε να αποζημιώσει τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες που είχαν ταλαιπωρηθεί και ήδη χάσει την ενδεχομένως από καιρό προγραμματισμένη τους επίσκεψη. Αστοχες αποφάσεις, απερισκεψία και προχειρότητα σε μια περίοδο που ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στα δημοφιλή μνημεία της χώρας σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στη λιτή και αμήχανη ανακοίνωση του υπουργείου, αυτό που διαβάζει κανείς πρωτίστως είναι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, η κακή διαχείριση και μια πολιτική εμβαλωματική και πανικόβλητη. Η Ακρόπολη δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει με δελτίο καιρού ούτε με σχεδιασμό στο πόδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή