Εθνική τραγωδία: 79 νεκροί, πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Εθνική τραγωδία: 79 νεκροί, πολλά αναπάντητα ερωτήματα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους 79 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος. 

Η χθεσινή ημέρα έφερε στο φως το μέγεθος της τραγωδίας, ειδικά στο Μάτι, την ώρα που πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της καταστροφής, αλλά και το αν η αντιμετώπισή της από τις αρχές, ειδικά τις πρώτες ώρες, ήταν επαρκής. 

Εθνική τραγωδία: 79 νεκροί, πολλά αναπάντητα ερωτήματα-1

Πάντως, με δεδομένο ότι οι αγνοούμενοι είναι αρκετοί, σχεδόν 35 ώρες μετά τον πύρινο όλεθρο που έζησε η περιοχή, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Πιστεύω ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100, δήλωσε χθες, ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ, ο οποίος μίλησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, οι ενήλικες τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται ανέρχονται σε 71, 10 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Συνολικά, σε νοσοκομεία διακομίστηκαν πάνω από 180 άτομα. 

Εθνική τραγωδία: 79 νεκροί, πολλά αναπάντητα ερωτήματα-2

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση στην περιοχή παραμένουν. Παράλληλα, αργά το βράδυ άρχισε η απομάκρυνση των καμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους. 

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ενώ η Περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής έχει κηρυχθεί από χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εθνική τραγωδία: 79 νεκροί, πολλά αναπάντητα ερωτήματα-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή