ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση των πυρόπληκτων αποφάσισε ο ΔΣΑ – υποβάλλει πρόταση για αναστολή πλειστηριασμών

dsa-thumb-large

Την υποστήριξη και ενίσχυση των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν πλήξει την Αττική αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, το οποίο συνήλθε σήμερα εκτάκτως.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το «Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πυρόπληκτους, και συγχαίρει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας που μάχονται με υπεράνθρωπη προσπάθεια και αυτοθυσία».

Ως ένδειξη αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης στους πυρόπληκτους το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε:

1. Να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία από αύριο και κάθε μέρα από 08.30 έως και 19.30 στο Νοσοκομείο «Ελπίς» που συνεργάζεται με την Τράπεζα Αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πληγέντων. Μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», οι συνάδελφοι μπορούν- την Πέμπτη 26-07- να δίνουν αίμα και στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, από τις 8.30 ως τις 15.30, για την τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πυροπλήκτων.

2. Να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

3. Να ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός του Δ.Σ.Α. υπέρ των πυρόπληκτων, μέσω του οποίου θα μπορούν οι συνάδελφοι, τόσο των Αθηνών όσο και των Περιφερειακών Συλλόγων να συνδράμουν οικονομικά τους πυρόπληκτους. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στην κατεύθυνση που θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς. 

4. Να κληθούν οι συνάδελφοι να συνδράμουν περαιτέρω, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ιδίως με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώνονται στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής (Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου), στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (Λυκαβηττού 1).