Πανελλήνια η προσφορά αλληλεγγύης

Πανελλήνια η προσφορά αλληλεγγύης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δίχτυ προστασίας» για τη βοήθεια και ενίσχυση με είδη πρώτης ανάγκης των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική «απλώνουν» σωματεία, σύλλογοι, δήμοι και επιστημονικοί φορείς.

Στο πρώτο εικοσιτετράωρο η κινητοποίηση για προσφορά κοινωνικής βοήθειας είναι πανελλήνια. Ενδεικτικά:

• Δήμοι από όλη τη χώρα (Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Δέλτα, Αλμωπίας Πέλλας, Δοξάτου, Μαραθώνα, Αργυρούπολης, Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου κ.ά.) συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και καλούν τους δημότες τους σε εθελοντική αιμοδοσία. Επίσης, ο Δήμος Μαραθώνα σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ «άνοιξε» την Ε΄ Κατασκήνωση Μαραθώνα, στον Αγιο Ανδρέα, προκειμένου να φιλοξενήσει τους πληγέντες.

• Το «Ολοι μαζί μπορούμε» από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων συγκεντρώνοντας φάρμακα, γάζες, ξηρά τροφή και μωρομάντιλα, ενώ είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει και το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

• Κλιμάκια του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» βρίσκονται από τη Δευτέρα στις πληγείσες περιοχές.

• Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί σε αιμοδοσία την 1η και 2α Αυγούστου στο μετρό του Συντάγματος, ενώ έκκληση για αίμα απηύθυνε στα μέλη της και η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία. Σε αιμοδοσία καλούν επίσης η συνδικαλιστική και η φοιτητική οργάνωση του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, αντίστοιχα).

• Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έθεσε τα μέλη του στη διάθεση της πολιτείας, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους, παρέχοντας βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη.

• Η Γραμμή «Με Υποστηρίζω» 8001180015 λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων χωρίς χρέωση και σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται παιδιά, έφηβοι και γονείς για άμεση υποστήριξη.

• Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πέρα από την προσφορά σε διασώστες και εθελοντές, άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό (Εurobank, IBAN GR 6402602400000310201181388) για την οικονομική στήριξη των πληγέντων. Τραπεζικό λογαριασμό άνοιξε και ο Δήμος Ραφήνας (Πειραιώς, IBAN GR2001721860005186-092291418).

• Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει το στελεχικό δυναμικό του για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και την ψυχολογική στήριξη των πληγέντων και των συγγενών τους, ενώ στην υπηρεσία των δήμων τίθεται και το στελεχικό δυναμικό του Τμήματος Γεωλογίας και τα τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών.

• Ολες οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν την παροχή στους συνδρομητές τους δωρεάν χρόνου ομιλίας αλλά και διάθεση δεδομένων για τις ανάγκες τους, ενώ τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν ότι η αποστολή δεμάτων προς βοήθεια των πληγέντων θα γίνεται δωρεάν μέχρι και τις 31/8.

• Τέλος, η Airbnb ζητεί από τα μέλη της να παραχωρήσουν τα σπίτια τους στους πληγέντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή