ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι την τελευταία στιγμή μαζί: «Βρήκαν τους γονείς μου αγκαλιασμένους, πάντα έτσι ήταν»

kalot

Τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής τους περνούν οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι καλούνται να μεταβούν στο νεκροτομείο Αθηνών όπου με τη μέθοδο του δείγματος DNA προβαίνουν στην αναγνώριση των σορών.

Μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από τον κ. Στέλιο Μάσχα ο οποίος προσήλθε προκειμένου να ταυτοποιήσει τους νεκρούς γονείς του.  Οι γονείς του «έφυγαν» μαζί.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους οι γονείς του εντοπίστηκαν νεκροί λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμεναν. Ξεκίνησαν να φύγουν, όπως δεν τα κατάφεραν.

Η μητέρα του αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Ηταν σίγουρος πως ο πατέρας του δεν θα την άφηνε μόνη. «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση».

Έφυγαν όμως μαζί, αγκαλιασμένοι.  Όπως ήταν πάντα.

mechri-tin-teleytaia-stigmi-mazi-vrikan-toys-goneis-moy-agkaliasmenoys-panta-etsi-itan0
O κ. Στέλιος Μάσχας μιλά για τους γονείς του. Εφυγαν μαζί.

Τα λόγια του:

«Ηρθα για να δώσω DNA για την ταυτοποίηση για τους γονείς μου, τους οποίους τους βρήκαν στο κτήμα απανθρακωμένους και τους δύο. Προσπάθησαν να φύγουν γι’ αυτό και είχαν προχωρήσει δεκαπέντε με είκοσι μέτρα από το σπιτάκι στο οποία διέμεναν, αλλά δεν τα κατάφεραν και τους πρόλαβε η φωτιά. Είχε κινητικά προβλήματα η μητέρα μου, οπότε δεν μπορούσαν. Ο πατέρας μου δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει. Τους βρήκαν αγκαλιασμένους. Πάντα έτσι ήταν».