Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πλιάτσικο

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πλιάτσικο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mετά την τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, το πρώτο περιστατικό πλιάτσικου στις πυρόπληκτες περιοχές σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στις 11 το βράδυ της Τρίτης στον Νέο Βουτζά, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή. Πρόκειται για τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 22 έως 26 ετών, που μένουν ο ένας στον Μαραθώνα και οι άλλοι τρεις στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εντοπίστηκαν να έχουν διαρρήξει μονοκατοικία που δεν είχε πληγεί από την πυρκαγιά, στην οδό Παραδείσου 2, στον Νέο Βουτζά.

Οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους είδαν να βγαίνουν από το σπίτι κρατώντας ηλεκτρικές συσκευές, ωστόσο, οι νεαροί στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο, όπου οι δράστες είχαν παρκάρει τις δύο μοτοσικλέτες τους και όταν επέστρεψαν για να τις πάρουν, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο τμήμα ασφαλείας Μαραθώνα.

Στη διάρκεια εξέτασής τους από αστυνομικούς οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι ήταν εθελοντές, εκδοχή που ωστόσο διαψεύσθηκε από τα αντικείμενα αξίας που είχαν στην κατοχή τους.

Περιπολίες

Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν εντείνει τις περιπολίες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης που προβλέπει περιπολίες σε εικοσιτετράωρη βάση αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ανάλογο σχέδιο είχε τεθεί σε ισχύ και τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής. Και τότε είχαν καταγραφεί περιστατικά πλιάτσικου και οι επικεφαλής της ΓΑΔΑ είχαν εκπονήσει και θέσει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για τον περιορισμό ανάλογων φαινομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή