Αλλάζει ο καιρός από σήμερα – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 26/07/2018 έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα το διήμερο Πέμπτη 26/07 – Παρασκευή 27/07.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26/07 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτης, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα περιμένουμε κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο  χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η κατανομή των προβλεπόμενων αθροιστικών βροχοπτώσεων για την Πέμπτη 26/07, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο BOLAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες-1

Την Παρασκευή 27/07 η ημέρα θα ξεκινήσει με καταιγίδες ή μπουρίνια τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Κατά τις θερμές όμως ώρες της ημέρας βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Σάββατο 28/07 και την Κυριακή 29/07 ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στα ηπειρωτικά, αλλά τα φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση, έκταση και διάρκεια.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή