Καραμέρος: Θα είναι θαύμα αν δεν έχουμε νεκρό από την καταιγίδα στο Μαρούσι

Καραμέρος: Θα είναι θαύμα αν δεν έχουμε νεκρό από την καταιγίδα στο Μαρούσι

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν δεν έχουμε νεκρό, θα είναι θαύμα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, κάλεσε τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

«Αντιδράσαμε άμεσα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα εξαιτίας των αιφνίδιων πλημμυρικών φαινόμενων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και κυρίως στο Μαρούσι», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο στο οποίο γινόταν επιχείρηση για την εκτροπή του ρέματος από τους χώρους στάθμευσης όπου βυθίστηκαν τα παρκαρισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το ρέμα της Σαπφούς κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ». «Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος. 

«Βεβαίως δεν εισακουστήκαμε» παρατηρεί και «τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» που προκάλεσε η ξαφνική καταιγίδα στην απορροή του ρέματος η όποια παρεμποδίζεται. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στο νερό με συνέπεια τουλάχιστον την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτήτων τους. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα (με αφορμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε άλλο παράνομο πάρκινγκ- χωματερή που διατηρεί ο δήμος Αμαρουσίου, όπως σημειώνει ο ίδιος) είχε κάνει λόγο για την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμέρος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της βροχόπτωσης.

«Να μην κινηθούν πεζοί στο ύψος της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και στην Κονίτσης και να μην προσπαθήσουν να διασχίσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real.

Στην ανακοίνωση – απάντηση προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Παττούλη ότι δεν χρηματοδοτεί έργα για τον δήμο η Περιφέρεια, η τελευταία μεταξύ άλλων επισήμαινε:

«Το Μαρούσι βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Περιφέρειας με τα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους, έργα υποδομής στη βόρεια Αθήνα των οποίων η υλοποίηση, καθυστερεί με υπαιτιότητα των διοικούντων τον δήμο. Ειδικότερα: Εδώ και 25 μήνες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όχι το έργο, αλλά η διαδικασία δημοπράτησης μιας σημαντικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, χρηματοδοτούμενης από την Περιφέρεια με 1.9 εκατ. ευρώ. Εδώ και 17 μήνες οι διοικούντες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησαν από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου μέχρι να οριστικοποιηθεί η μελέτη με την παραδοχή ότι απαιτείται να γίνει πρόσθετο έργο με εκτιμώμενη πρόσθετη δαπάνη 1,4 εκατ. ευρώ». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή