Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικονομική βοήθεια, τρόφιμα, στέγη και αίμα προς αρωγή των πυρόπληκτων δίνουν καθημερινά από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας επιχειρήσεις, ιδρύματα, αλλά και απλοί πολίτες που προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Το Ιδρυμα Ωνάση διέθεσε 5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων, την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν, αλλά και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η Seajets ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το 10% του καθαρού ναύλου κάθε επιβάτη που θα εκδίδει εισιτήριο με το Tera Jet από και προς το λιμάνι της Ραφήνας από χθες, 26 Ιουλίου, μέχρι και το τέλος δραστηριοποίησης του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή για τη σεζόν του 2018. Ο όμιλος ΕΛΠΕ θα χορηγήσει 1 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες και καύσιμα για τις ανάγκες των υπηρεσιών, ενώ κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Μεταφορών ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων προκειμένου να υπάρχει πλήρης αποτύπωση της καταστροφής και αποτελεσματικότερη οργάνωση της βοήθειας προς τους πληγέντες.

Την ίδια ώρα, η Google έθεσε την τεχνογνωσία της στην υπηρεσία των πυρόπληκτων, δημιουργώντας μια ειδική πλατφόρμα, στην οποία, κλικάροντας ο ενδιαφερόμενος μπορεί είτε να δηλώσει τα στοιχεία του ατόμου που αναζητεί είτε να δώσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον αγνοούμενο.

Η ΧΑΝΘ καλεί τα μέλη της σε αιμοδοσία και θέτει τους συνεργαζόμενους ψυχολόγους στις υπηρεσίες των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Τρόφιμα για τους πυροπαθείς συγκεντρώνει η Τράπεζα Τροφίμων, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και η οργάνωση Solidarity Now, παρέχοντας τρόφιμα και εθελοντές.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας από σήμερα θα θέσει σε λειτουργία αρχικά τρία σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και 1ο Γενικό Λύκειο Ραφήνας), όπου θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απασχολούν τα παιδιά για όσο χρόνο οι γονείς τους το επιθυμούν. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος επισημαίνει ότι μέλη του θα συμμετέχουν στην απασχόληση των παιδιών στο 1ο Δ.Σ. Ραφήνας, ενώ την πρόθεσή τους να προσφέρουν οικονομική στήριξη στους πληγέντες εξέφρασαν και κυπριακές εκπαιδευτικές οργανώσεις. Τέλος, η πλειονότητα των ΑΕΙ έχουν ανακοινώσει προσφορές και δράσεις υπέρ των πληγέντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή