ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καύσωνας έφερε καθυστερήσεις και προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων στη Μάγχη

britain_weat

Οι ταξιδιώτες που πρόκειται να διασχίσουν με τραίνο τη σήραγγα της Μάγχης θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς σήμερα καταγράφονται καθυστερήσεις περίπου δύο ωρών εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τη Βρετανία.

«Είναι μια πολύ φορτωμένη ημέρα, είναι μία ημέρα που πολλοί ξεκινούν τις διακοπές τους. Βρισκόμαστε εν μέσω καύσωνα και αυτό επιτείνει τα προβλήματα κλιματισμού στα τραίνα μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Eurotunnel.

«Οι παρατεταμένες και ασυνήθιστες θερμοκρασίες στη νοτιοανατολική Αγγλία επηρεάζουν το σύστημα κλιματισμού στα τραίνα μας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια για τα σημερινά δρομολόγια.

Χθες καταγράφηκαν στη Βρετανία οι υψηλότερες θερμοκρασίες του έτους. Στη σήραγγα της Μάγχης υπήρξαν «καθυστερήσεις που έφτασαν τις πέντε ώρες» εξαιτίας των προβλημάτων στον κλιματισμό των τραίνων της Eurotunnel.

Σήμερα η εταιρεία έλαβε την «άνευ προηγουμένου» απόφαση να ακυρώσει τα ημερήσια εισιτήρια μετ’ επιστροφής προκειμένου να περιορίσει τον όγκο των ταξιδιωτών. Παράλληλα κάλεσε τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τις μετακινήσεις τους, αν είναι δυνατό.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, όμως ελήφθη για να βοηθηθούν οι οικογένειες που αναχωρούν για διακοπές», σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου η Eurotunnel συμβούλευε τους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους νερό, ενώ διένειμε νερό και παγωτά για τα παιδιά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)