ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο με τη διάσωση ναυαγού από τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ»

vinteo-me-ti-diasosi-nayagoy-apo-ti-fregata-elli-2264736

Βίντεο από τη διάσωση του ναυαγού από τη Δανία από το πετρελαιάκατο της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ» έδωσε στη δημοσίοτητα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. 

Η διάσωση από την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική και μετρά μέχρι στιγμής 88 νεκρούς, έγινε σε συνεργασία της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» και του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού S-70B Aegean Hawk, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μια μέρα μετά την ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. «Ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση. Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και έγινε χαμός», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο εξέδωσε χθες ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για σοβαρά λάθη του ΥΠΕΘΑ στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών, είναι ψευδείς και κατευθυνομένοι.