Εξι ημέρες μετά χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για τους αγνοούμενους

Εξι ημέρες μετά χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για τους αγνοούμενους

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διανύουμε την έκτη ημέρα μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της 88 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες «εξαφανίζοντας» επί της ουσίας, το Μάτι, από τον χάρτη. Όμως το ανθρώπινο δράμα δεν σταματά εδώ. 

Συνεχίζεται δε να γιγαντώνεται κάθε λεπτό που περνά με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης να αναζητούν αγνοούμενους, την ώρα που καμία Αρχή, κανένας κρατικός φορέας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με τον αριθμό τους.

Από την πρώτη στιγμή τον ρόλο για την καταγραφή και τη συλλογή των στοιχείων για τους αγνοούμενους τον έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία μέσω του 199.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξη Τύπου με τις αρμόδιες αρχές, να βεβαιώνει ότι το σύστημα λειτούργησε.

Ωστόσο, κανείς τους δεν αναφέρθηκε στο θέμα και τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Ο κ. Τόσκας χρησιμοποίησε τη λέξη «δεκάδες», ενώ και οι σε όσες επίσημες ενημερώσεις έχει κάνει η πυροσβεστική δεν έχει δώσει σαφή και ακριβή αριθμό.

Η μόνη προσέγγιση σχετικά με τους αγνοούμενους προήλθε από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δημιουργήθηκε μία ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμας, όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν.

Σε επικοινωνία που είχαμε νωρίτερα με την Πυροσβεστική, η απάντηση ήταν στερεότυπη όπως όλες τις τελευταίες ημέρες. «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε καμία πληροφορία».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε στεριά και θάλασσα. Οι φόβοι ότι ο φόρος αίματος από την φονική πυρκαγιά μπορεί να μεγαλώσει, γίνεται εντονότερος ώρα με την ώρα.

Οι τραυματίες 

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 10 εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, οι τραυματίες που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 43, ενώ μόνο ένα παιδί παραμένει στο Παίδων σε καλή κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή