Κύμα οργής κατά Ψινάκη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη ζητεί η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, χθες 23 από τους 31 συνολικά δημοτικούς συμβούλους κατέθεσαν επίσημο αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία ψήφισμα που αφορά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο για τον τόπο». Η αρμοδιότητα για τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ανήκει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αιμίλιο Ρεϊσόγλου, ωστόσο ακόμα και αν υπερψηφιστεί η… παραίτηση του κ. Ψινάκη για να εκπέσει του αξιώματός του θα πρέπει ο ίδιος να παραιτηθεί ή να ασκηθεί εναντίον του δίωξη οπότε και θα τεθεί σε αργία. Η νομοθεσία, δηλαδή, δεν προβλέπει την αποπομπή του χωρίς τη θέλησή του.

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων Μαραθώνα πάντως –το αίτημα δεν έχουν υπογράψει 6 άτομα χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινίσει τη θέση τους– ζητεί την παραίτησή του.

Οπως σημειώνουν, «όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε. Αφήσαμε τον δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός δημάρχου που, πλέον, αποδεικνύεται όχι μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης».

Υπενθυμίζεται ότι δύο αντιδήμαρχοι η κ. Δήμητρα Λαμπαρού και ο κ. Βασίλης Τσουπράς παραιτήθηκαν μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ η δημοτική σύμβουλος κ. Αναστασία Παππά ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Ψινάκη, ζητώντας με επιστολή της την παραίτησή του. Μάλιστα, η κ. Παππά με την επιστολή της ζητεί την παραίτηση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, την παραίτηση της προέδρου του ΚΕΔΜΑ «για τον τρόπο που δεν συντονίζει» αλλά και την παραίτηση όλων όσοι έχουν καταλάβει θέσεις ευθύνης στον δήμο, «και δη έμμισθες και με τον τρόπο άσκησης της διοίκησής τους παρέδωσαν τον δήμο στο χάος».

Χαρακτηριστικά, επίσης, η κ. Παππά στην εκτενέστατη επιστολή της κάνει λόγο για «τσίρκο» και «μια παρέα που αλλάζει τίτλους σαν τα πουκάμισα μη γνωρίζοντας τι να τους κάνει και πώς να τους διαχειριστεί». Προσθέτει, μάλιστα, ότι έχει την πρόθεση να κινηθεί νομικά: «Προσωπικά, έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με άλλους συναδέλφους – έγκριτους νομικούς, να αποδοθούν και οι νομικές ευθύνες εκεί όπου αναλογούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την ολιγωρία του δημάρχου Μαραθώνα την ώρα της εξέλιξης της πυρκαγιάς, ο κ. Ψινάκης δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίως ότι έχει καεί και το δικό του σπίτι, κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε αναληθές.

Πάντως, δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφούσα παράταξη είχαν ανεξαρτητοποιηθεί μήνες πριν τα τελευταία τραγικά γεγονότα, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να έχει χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή