Συγκλονίζει η μαρτυρία εθελοντή: Ολόκληρο το σώμα της ήταν καλυμμένο με κάρβουνα και αποκαΐδια

Συγκλονίζει η μαρτυρία εθελοντή: Ολόκληρο το σώμα της ήταν καλυμμένο με κάρβουνα και αποκαΐδια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση», αναφέρει ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός, περιγράφοντας τη στιγμή που διέσωσε την Ιρλανδή Ζόε Χόλοχαν από τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Δυστυχώς, όμως, ο σύζυγός της Ζόε Χόλοχαν, Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν-Γουέστροπ, με τον οποίο είχε παντρευτεί την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθαν στην Ελλάδα  για το ταξίδι του μέλιτος έχασε τη ζωή του στη φωτιά, αφού μέσα στον πανικό τους, οι νεόνυμφοι χωρίστηκαν και ο άνδρας εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα νεκρός.

«Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς», αναφέρει ο εθελοντής πυροσβέστης και συνεχίζει:

«Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάνε σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω. Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ-μπαγκάζ ανοικτό.

Σκέφτηκα ότι επάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοικτό. Πάω κοντά να το κλείσω, ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια.

Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM.