Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από 11 ημέρες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό» η μητέρα του βρέφους έξι μηνών, το οποίο ήταν από τα πρώτα καταγεγραμμένα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Η άτυχη μητέρα, σύζυγος πυροσβέστη, που είχε καταφύγει στη θάλασσα για να σωθεί προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει στη ζωή το βρέφος της νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρά εγκαύματα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα. Το έξι μηνών παιδί της είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», χωρίς σφυγμό και παρά την προσπάθεια ανάνηψης που κατέβαλαν οι γιατροί, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έως και χθες το πρωί παρέμεναν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής 40 ενήλικοι εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 9 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Επιπλέον, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ερωτήματα για τα μέτρα πυροπροστασίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα θέτουν στον υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιάσωνας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου και Νικήτας Κακλαμάνης. Σε ερώτησή τους, οι βουλευτές ζητούν να μάθουν σε ποια νοσοκομεία υπάρχει εν ισχύι πιστοποιητικό πυρασφάλειας, για πόσα και ποια νοσοκομεία εκκρεμούν τυχόν αιτήσεις επανελέγχου του αρχικού πιστοποιητικού, καθώς και εάν εκκρεμούν αιτήματα από ενδιαφέροντα νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες ή στο υπουργείο για χρηματοδότηση τεχνικών μελετών και πρόσθετων μέσων πυρασφάλειας. Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν εάν έχουν γίνει ασκήσεις ετοιμότητας με σχέδια επέμβασης, αποτελεσματικής αντιμετώπισης και μείωσης των δυσμενών συνεπειών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Λογαριασμός

Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού, μέσω του Athens Partnership και καλεί φορείς, εταιρείες και πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών. Ο αριθμός ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού, στην Τράπεζα Πειραιώς με όνομα δικαιούχου «Σύμπραξη για την Αθήνα», είναι GR57 0172 0230 0050 2309 2318 913 (Swift-Bic: PIRBGRAA). Περίπου 100 ιδιώτες είχαν ήδη, χθες, καταθέσει χρηματικό ποσό για τις περιοχές που χρειάζονται άμεσα υποστήριξη, μέσα από μία ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή